Utrusta hemmakontoret

Ett kontor i hemmet är mångas dröm, du har möjligheten att jobba avskilt och på en plats där du trivs. Du kan också styra över arbetstiderna och är lättillgänglig för familjen även om du behöver över. 

Skrivbordet

Skaffa gärna ett höj- och sänkbart skrivbord. Om du kan stå upp en timme på förmiddagen och en på eftermiddagen har du gjort din kropp en god tjänst. Vi mår bättre av att stå och löper mindre risk för saker som stela muskler och allmän värk i axlar och nacke. För att inte tala om att du ökar livslängden och har möjligheten att gå ned i vikt.

Småsakerna

Planera ut och köp in småsakerna till kontoret. Även om majoriteten av arbetet sker på datorn kommer du ändå behöver papper och penna. De som gillar att anteckna har oftast preferenser när det kommer till kvalitén på sakerna så om favoriten är en Pilot gelpenna ska du passa på att köpa in en helt bunt. Satsa på miljömärkt papper också. Utöver behöver du saker som gem, pärmar, anteckningsböcker och annat kontorsmaterial. Glöm inte att köpa in dessa saker exklusive moms eftersom de ska användas i företagsverksamhet.

Avskildhet

Du slipper hetsen som ett kontor kan ha, men måste istället jobba runt familjen. Det kan vara svårt att koppla bort vardagen när du sitter hemma och är bara ett rum i från dina barn och din partner. Testa de här tipsen och se om det hjälper att hålla isär din vardag med ditt arbete:

  • Ditt kontor ska vara i ett separat rum med en dörr.
  • Häng en skylt på dörren när du inte får störas och skriv upp när du planerar att ta lunch eller fika så familjen vet när du kan umgås med dem.
  • Prata med din partner, trots att du jobbar hemifrån har du inte tid att hålla på med tvätten eller åka och handla mitt på dagen. Det är ju under din arbetstid likväl som hans eller hennes.
  • Använd hörlurar för att dränka ljudet av liv utanför dörren. Din familj ska inte behöva gå på tårna för att du ska jobba ostört.