Skylta med det!

Tydlighet är ett bra nyckelord för de allra flesta företag och varumärken, oavsett inriktning. Det börjar med affärsidé och identitet, och fortsätter hela vägen till de mer konkreta bitarna, som hemsida, annat visuellt material, butiker och kontor.

Ett exempel på detta är hur företag skyltar i sina lokaler, vilket har stor betydelse för upplevelsen för kunder, affärspartners och andra besökande. Men även i vissa fall för de anställda, lite beroende på hur stort och familjärt företaget är. Med rätt skyltning kan många pinsamma eller till och med oangenäma situationer undvikas, eftersom vardaglig information enkelt och effektivt förmedlas, utan stora åtgärder.

I butik

Idag är det trendigt med mysiga upplevelsedrivna konceptbutiker, vilket har att göra med hur handeln förändras. Men som butiksinnehavare får du inte glömma bort dina kunder mitt i all konceptualisering. De kommer fortfarande att vilja kunna urskilja vem som jobbar i butiken, var provrummet och de olika avdelningarna är belägna samt var de kan betala någonstans. Om detta blir för otydligt tröttnar de och lämnar utan att handla. Med hjälp av snygga skyltar förenklar du för både kunderna och dina medarbetare. Låt personalen ha en fin liten skylt på sin klädsel, och guida kunderna runt med pilar och andra vägvisare i lokalen.

På kontoret

”Vad då skyltar på kontoret. Här hittar vi väl alla?”. Ja så kan det vara lätt hänt att tänka. men faktum är att diskreta skyltar kan vara till stor hjälp även i privat kontorsmiljö. På det viset slipper gäster och nyanställda fråga efter vägen till toaletten. Och det blir aldrig något tvivel om huruvida diskmaskinen har körts eller inte. Komplettera gärna med någon skylt som enbart är vänlig och uppmuntrande. Eller kanske har era rum trevliga namn som relaterar till företagets historia? Hos online butiken Signlabs.se kan du enkelt skapa plastskyltar till företaget, som täcker alla de behov ni kan tänkas ha.