Skapa en ergonomisk arbetsmiljö

Det är viktigt att ens arbetsplats är utformad för att passa den som ska arbeta där. Som företag så försök att skapa så ergonomiska arbetsplatser som möjligt. Då får ni friskare anställda som trivs vid sin arbetsplats.

Det finns en fördel om man kan variera hur man arbetar. Detta underlättas om man har ett höj- och sänkbart skrivbord. Att varier sin arbetsställning är till stor fördel för kroppen. Om man står och arbetar så kan det vara skönt att få en ergonomisk arbetsmatta att stå på. Rosén Innovation har tagit fram ett antal olika mattor för arbetsplatser som kanske kan passa just er. Se till att beställa hem dessa redan idag så ni får en behaglig arbetsplats att stå och jobba vid.

Om man springer runt på en arbetsplats så kan det vara bra att använda sig av fotriktiga skor. Se till så att ert företag skaffa in arbetsskor som är anpassade till arbetet. Vi ska försöka hålla så länge som möjligt utan att slita ut kroppen. Se till att få de tänkbara hjälpmedel som gör ditt arbete mer ergonomiskt och bättre för din kropp. Vissa företag har till och med lagt in schemalagd träning där man fysiskt får röra på sig. Detta kan vara en stor fördel om man har ett stillasittande arbete.