Sätta upp ett hemkontor

Att ha ett kontor hemma kan vara väldigt praktiskt av flera anledningar. Om du känner dig vara i behov av ett hemkontor tänkte vi här tipsa om hur du sätter upp det.

Var kan du ha det?

Första saken du bör utforska är var du kan ha ditt hemmakontor. Få kommer ha ett rum extra som kan inredas som ett kontor, utan behöver istället göra det till en del av ett annat rum. Sovrummet och vardagsrummet är de två självklara alternativen och det är ofta bara en fråga om var du har bäst utrymme för en liten arbetsplats. Se gärna till att sätta arbetsplatsen nära ett fönster så du får gott om dagsljus under dagen.

Hur utformar du arbetsplatsen?

En arbetsyta som ett skrivbord är det första du behöver. Till detta behöver du även en lämplig kontorsstol. Har du tänkt att jobba hemifrån mer eller mindre på heltid är det värt att investera i en väldesignad och ergonomisk stol. Har du utrymme för mer än så kan det också vara smart att skaffa lite förvaring av olika slag för att kunna hålla ordning på arbetet.

Vad mer behöver du?

Sedan är det dags att titta mer på detaljerna. En del kontorsmaterial kommer alltid vara bra att ha redo, även om du inte använder det regelbundet. Överväg exempelvis att köpa en liten enkel skrivare. För att vara så organiserad som möjligt kan det även vara klokt att skaffa en planeringskalender. Kalenderkungen har gott om bra alternativ att välja mellan. Om du är en av dem som ofta sätter upp lappar eller liknande kan det även vara klokt att investera i ett anslagstavla i ett mindre format.