Olika sätt att starta eget

shutterstock_236688916

För att starta sitt eget företag kan man gå till väga på ett par olika sätt. Alla har absolut sina fördelar, det gäller bara att hitta det sätt som passar en själv bäst.

Från Grunden

Att starta ett eget företag från grunden är en dröm som många har, det anses vara ett bevis för den egna förmågan och expertisen att man tagit en idé och förverkligat den. Att starta från grunden kräver helt klart mest av en, men det kan för vissa också vara det enda realistiska alternativet beroende på vilken bransch man vill starta det inom.

Köpa företag

Att köpa ett existerande företag har tydliga fördelar när man jämför med att starta ett helt eget, här har man möjligheten att från dag ett ha en etablerat namn, kunder och förhoppningsvis en bra omsättning. På detta sätt har man direkt tillgång till flera olika resurser som leverantörer, utrustning, lokal och produkter.

Franchising

Ett sista alternativ är att skaffa sig en franchise, en affärsmodell där en produkt, koncept eller varumärke kan distribueras av en oberoende näringsidkare mot en viss avgift till ägaren av detta varumärke. När man köper sig en franchise så ingår saker som utbildning och fördelar när det kommer inköp och marknadsföring. Man måste dock se till att följa det koncept som utstakats och har inte riktigt möjligheten att förändra sin verksamhet genom egna val.