Kontorsinredning

Kontor

För att medarbetare ska prestera bra och trivas så krävs det också att man har en arbetsplats som är trevlig och inspirerande. Vi ska här komma med lite tips på kontorsinredning.

Många timmar på jobbet

Det är inte ovanligt att vi spenderar mellan 1500 och 2000 timmar på kontoret varje år – många vid samma arbetsstation, samma skrivbord och på samma stol under nästan alla dessa timmar. I samma arbetsmiljö hela tiden alltså. För att man då ska kunna vara inspirerad och prestera väl hela tiden så måste arbetsmiljön och inredningen vara både just inspirerande, samtidigt som den utger en strategisk möjlighet och eller resurs.

Känn dig som hemma

Om man tar en titt på trender och tips för kontorsinredning så märker man rätt snabbt att det som tycks vara hetast just nu är att försöka skapa en känsla av hemtrevlighet. Några saker är viktigare än andra när det gäller exempel placering av skrivbordet och liknande. Vi tar upp dem här nedan.

  • Skrivbordet – Det kanske viktigaste i kontoret är skrivbordet. Rätt storlek, justerbar höjd och liknande är viktigt för att du ska trivas. Placeringen av skrivbordet är också viktigt, att placera det nära ett fönster så att du kan se ut är bra medan att vara placerad mer eller mindre instängd är inte bra.
  • Ljus – Ljuset är bland det viktigaste du har på kontoret, är det inte bra arbetsljus så kommer det att bli tungjobbat och du kommer att bli trött i ögon och huvud. Att ha en ljus inredning i form av exempelvis en moodboard då det blir mycket mindre trist att titta på och kan förhoppningsvis också ge inspiration.
  • Post-it – Post-it är kanske inte nödvändigtvis en inredningsdetalj, men det kan vara det. Att ha små viktiga anteckningar på färgglada post-it-lappar, exempelvis då på din moodboard, det ger dels den påminnelse som lapparnas text berättar, och dels en trevlig färgklick.

Det finns givetvis en herrans massa fler tips, men detta är åtminstone en början.