Konferens – en nystart

9796186-businesspeople-in-video-conference-at-business-meeting

I alla arbeten finns det tillfällen då arbetet går som på tomgång och det känns både inarbetat och invant. Då kan en konferens komma som ett välkommet avbrott i vardagen. Ta med företaget och flytta det för några dagar till en helt annan plats, långt ifrån ringande telefoner och datorer som strular. Där kan ni ostört diskutera frågor kring verksamheten och varva detta med föreläsningar, aktiviteter och god mat och dryck.

I dag finns det oändliga möjligheter att ha konferens, för det finns både hotell, båtar, herrgårdar, skidanläggningar med mera som erbjuder konferensresor. Det går till och med att ha konferens på distans, om inte alla i företaget finns samlade på en plats. I annat fall kan man flyga in medarbetarna och hålla konferensen på flygplatsen, vilket spar både tid och pengar samt är ett smidigt sätt att mötas på. Ett tips på ett bra ställe för en sådan konferens om man bor i Södra Norrland är en av Norrlands största tätorter Sundsvall.

Det finns många fördelar med att ha en konferens, oavsett plats och om den pågår en eller flera dagar:

  • Stämningen och arbetsklimatet förbättras. När konferensdeltagarna löser uppgifter tillsammans eller samarbetar i andra grupperingar än de vanliga, finns det möjlighet att förbättra kommunikationen sinsemellan och skapa nya samarbetsteam. När deltagarna återgår till arbetet är det betydligt lättare att ringa upp en kollega som man redan känner lite.
  • I syfte att marknadsföra en ny produkt eller en ändrad inriktning inom företaget kan en konferens vara ett bra sätt att presentera och integrera medarbetarna i frågan och lansera produkten.
  • Konferensen kan innebära att det skapas nya nätverk mellan de inbjudna. Säljare och andra leverantörer kan också bjudas in och det kan leda till nya produkter, idéer och framgångar samt better business.