Karriärutveckling

karriär stege

Det är inte alltid självklart vad man vill åstadkomma här i livet. Man kan ha hittat det perfekta jobbet tills man en dag inser att det inte alls är detta som man vill jobba med. Livets väg är lång ock krokig, så ibland kan det vara nödvändigt att få lite vägriktningar. Det kan bland annat vara att du har svårt att välja mellan fler olika karriärval eller att du har svårt att hitta just det jobb du brinner för.

Många är oroliga att de inte har tillräckligt med kompetens om de byter karriär, eller att arbetet de byter till inte ska ge någon nyttig kompetens. Men i själva fallet så finns det inga erfarenheter eller kompetenser som är onödiga. Det finns alltid något som man kan ta med sig och lära sig av även fast det inte känns så. På sajten Driftig får du 6 bra tips kring din karriärsutveckling. Det är väldigt vanligt att en person byter karriär flera gånger under sin livstid och att man jobbar med något annat än det man utbildat sig till.

Det kan också vara väldigt svårt vid en omställning, när ett företag måste dra ned på personalen eller omstrukturera. Både för företaget men också för de individuella personerna. Något man kan göra för att underlätta är att ta hjälp från ett företag som jobbar med outplacement och karriärutveckling som till exempel företaget Andersson & Dorsch. De kan hjälpa till vid neddragning av personal eller kompetensväxling. De hjälper med planering och genomförande, både för själva företagsverksamheten men också individuella personer som måste sluta och är i behov av outplacement.

I slutändan handlar det ändå om att följa dina drömmar och hitta det ditt hjärta klappar för och inte vara rädd för att fråga om hjälp längs livets väg.