Företag online

Att vi idag, med hjälp av Internet, kan driva företag som helt och hållet existerar online är fantastiskt. Det kan låta komplicerat, och kräver naturligtvis en del av företagaren, men det finns många fördelar med denna typ av verksamhet.

Vissa branscher är bättre lämpade än andra för webben. Det gäller, med andra ord, att vara påläst och veta hur man kan få ut så mycket som möjligt av den moderna tekniken.

Inget behov av lager

Att inte behöva ha ett lager, där produkter står och väntar på att skickas iväg, sparar dig mycket pengar varje månad, samt massvis med arbete om produkter hamnar fel eller när lagret är fullt. Med rätt affärside behövs inte egna lagerutrymmen längre och du kan sålunda lämna mycket tidskrävande arbete bakom dig. Skulle du ibland behöva lagerplats, kan du enkelt och effektivt hyra in dig hos företag som till exempel Shurgard.

Geografiskt obunden

Man behöver inte vara ”frihetsfanatiker” för att förstå fördelarna med att vara geografiskt obunden. Tänk att, när man vill, kunna packa väskan, resa till någon spännande stad och arbeta med endast sin laptop och en bra uppkoppling. Tänk vad skönt att kunna ta en paus från rutinerna och inte gå till kontoret den kommande månaden. Istället kan man arbeta hemifrån eller från sitt favoritcafé. Förutom de nya impulserna slipper man bekymra dig över att missa tåget eller att fastna i bilköer.

Speciellt med att driva ett Internetföretag är också att man kan välja att inte ha en fysisk besöksadress. Detta kan vara både bra och dåligt, eftersom kunder och samarbetspartners kan tycka att det känns olustigt att inte veta var de har dig. Det blir därför väldigt viktigt med oklanderlig kundservice och att vara nåbar hela tiden.