Fördelar med profilkläder

Många företag behöver uniformer och det är en metod för att företaget ska synas lite mer. Profilkläder används i flera sammanhang och har flera fördelar. 

När du har läst den här texten och kommit fram till samma sak som oss, det positiva med profilkläder, kan du hitta priser och stort utbud av kläder hos EasyTryck.

1 Sammanhållning

För att alla anställa ska känna att de tillhör har kläderna en viktig funktion. Samma kläder skapar sammanhållning, alla blir medarbetare och ni jobbat mot samma mål. Det är också svårare att diskriminera mot någon när det finns regler på vad ni får har på er.

2 Funktion

Nästan alla arbeten kräver kläder med speciella funktioner. Nu kan alla anställda ha samma möjlighet till funktion och skydd. För sjukhuspersonal krävs kläder som är lätta att rengöra, byggarbetare behöver tåliga material och många fickor för verktyg och servitörer behöver kläder som sitter bra och är bekväma under ett helt arbetspass med mycket spring och stående. Profilkläder kan du anpassa till just din verksamhet och få med alla viktiga detaljer.

3 Varumärket

Profilkläderna kommunicerar till alla som tittar på dem och skapar igenkänning för ditt varumärke. Välj färger och logga med omsorg, du vill inte att kunder blandar ihop dina företagsfärger med dina konkurrenters. Loggan ska också vara tydlig på kläderna, de som går förbi en av de anställda ska snabbt uppfatta, om än omedvetet, vilket företag den anställda tillhör. Tänk också på vad vi kopplar samman till de olika färgerna: gul och rött är farligare, grönt är miljö och natur, blått är lugnt och vitt är sterilt. Det finns en hel vetenskap bakom företag och färgval så fundera noga innan du skapa en grafisk profil för hela företaget och köper in passande profilkläder.