Firmafest

Det brukar sägas lite slentrianmässigt i årsredovisningar och högtidligare sammanhang att personalen är företagets viktigaste tillgång. De som yttrar orden vet inte alltid hur rätt de har. Rent logiskt är då firmafesten är företagets viktigaste event.

Många företag väljer att satsa på att ha en enda stor fest per år med avtackningar och tal. Lite högtidligt alltså. Andra ser till att personalen kan umgås utanför jobbet på ett lättsamt sätt under mer civila omständigheter. Man kan också förena nytta med nöje och anordna konferens där dagen får en guldkantad avslutning med en god middag och lite underhållning.

Vilken form man än väljer måste man som chef eller ägare lägga ner sin själ i firmafesten. För personalen kan det vara det som gör skillnaden mellan att vilja fortsätta i företaget eller hitta ett annat jobb.

En bra fest hänger på detaljerna. Se till att de finns på plats!

Lekar, spel och sport

Det är populärt att till exempel ordna en kick off när semesterperioden är slut för att få personalen att känna samhörighet och gruppanda inför en lång höst. Det är viktigt att se till att alla känner att de kan delta i aktiviteterna. Här kan en professionell festfixare vara bra att arbeta med.

Julfest

Den mest traditionella formen av firmafest som finns. Det är ett bra tillfälle att tacka för det gångna årets insatser och ge gåvor för att visa uppskattning för väl utfört arbete. Det är också ett passande tillfälle att sitta ner tillsammans och förtära god mat och dryck. Alla vill gärna komma i stämning vid den tiden på året vilket gör det särskilt tacksamt.

Valet av lokal för julfesten är särskilt viktigt. Självfallet kan festen ordnas på företaget, men då krävs att lokalen är dekorerad och pyntad för att alla ska känna sig välkomna! På en festlokal finns redan det man vill ha, men det kanske kostar lite mer.