Bra relationer ger bra affärer

business relationship_366999248

Självklart som företagare vill man göra bra affärer, för att kunna göra bra affärer så finns det en hel del olika parametrar som bör fungerar för att detta ska ske. Nu sagt att man kanske inte alltid gör bra affärer, men det bör vara en utgångspunkt att det ska bli en bra affär.

Genom att skapa bra relationer med sina kunder så kan det underlätta när man gör affärer. Oavsett i vilken bransch man befinner sig i så är det bra att skapa bra relationer. I en bra relation så blir det lättare att skapa ett förtroende för både produkt och mellan varandra. Ärlighet är viktigt i en affärsrelation, lova inget som inte går att hålla.

Det går att skicka något till kunden innan man gör sitt besök för att påminna om att man är på väg för att göra ett besök, det kan vara ett bra sätt att stärka den relation man redan har eller bygga upp en helt ny relation. Man kan även ta med sig något när man kommer på besök, det behöver inte vara något märkvärdigt utan det kan räcka med gott fikabröd.

I affärsrelationer så är kommunikationen viktigt och att man i ett tidigt skede diskuterar kommunikation, utbyter information och olika lösningar på eventuella problem som kan uppstå vid en affär. Har båda parter fått förtroende och respekt för varandra så kan det innebära ett långsiktigt samarbete som lönar sig för båda parter.

Genom att ha en bra kundkontakt där service ligger i fokus och hantering av eventuella fel på varor med reparationer eller utbytes delar, inom skälig tid, ger också ett bra intryck och stärker affärsrelationen mellan parterna.

sh_business_dinner_eventFör att stärka relationen ytterligare kan man bygga personliga band till kunden. Ett sätt är att bjuda på mat, vilket kan innebära att ta med sig kunden och eventuellt personalen ut på middag en kväll. Detta lär uppskattas mycket och genom att träffas utanför arbetet ger detta en mer personlig kontakt som kan gynna framtida affärer.

Dela med dig av dina framgångar med dina kunder. Ge dem ett tack för din framgång med någon form av present. Detta behöver inte heller vara överdådigt, utan kan innebära något så enkelt som en chokladask eller kanske en tårta.