Bästa sättet att locka kunder

Det är svårt att ha en sådan pass original företagsidé att man står helt utan konkurrens och får jättemycket kunder. Man måste alltid slåss om sina kunder och vissa företag hanterar detta bättre än andra. Vilket är de bästa sätten för att locka kunder och hålla företaget flytande?

Allianser

Tänk er Robinson: hur mycket starkare man är i en grupp (eller pakt) än helt ensam mot alla andra. Genom att skapa allianser kan du få en större del av kundkakan utan att behöva ge upp så mycket av dina intäkter. Tanken med allianser är inte att du och din största konkurrens ska gå ihop och dela på kunderna. Man vill skapa ett partnerskap med någon som riktar sig mot samma målgrupp men fortfarande inte är konkurrenter. Som målerifirma kan du skapa allians med ett snickeriföretag, eller som bilhandlar går du ihop med ett företag som säljer cyklar eller motorcyklar.

Affiliates

Det här är ett bra sätt att komma igång på nätet. Affiliates fungerar så att andra sajter får tillåtelse, och så klart uppmuntras, att marknadsföra din produkt åt dig. Som kompensation får de några procent av eventuella köp, allt från 10 % och uppåt. Man lägger in sin webbshop i ett affiliatenätverk och sedan är det upp till de som vill att lägga in länkar på sina sajter som skickar besökare till din sajt. Affiliatenätverken är ganska dyra att gå med i men kan bli väldigt lönsamt. Affiliate är exempelvis en stor hjälpkraft för casinoföretag som alltid är i direkt konkurrent mot varandra. Flera av de stora företagen, hittar du på samma ställe, Affiliatelounge.com.

Värvning

Lite som affiliate fast man använder mun-till-mun-metoden. Locka nya kunder genom att locka dina nuvarande. Erbjuda dina kunder provision, rabatter eller olika gåvor om de värvar sina vänner och familj till att handla oss dig. Se också till att ge bästa service till alla dina kunder så företagets goda rykte gör marknadsföringen åt dig. Kunder som talar gott om ditt företag är en gratiskälla till potentiella kunder och gratis reklam.