Att köpa företag

191958-hand-shake

Funderar du på att driva eget men vet inte riktigt hur det ska gå till eller vad det är du ska starta upp? Ett alternativ till att ge liv åt ett företag från grunden är att ge ett redan etablerat företag nytt liv genom att köpa det.

Genom att ta över ett redan existerande företag har du från dag ett kunder, ett inarbetat namn och viss omsättning. Lokal, leverantörer, utrusning och produkter är något som du inte behöver lägga tid på att jobba ihop till skillnad från om du hade startat eget helt från grunden. Vad som passar dig och din företagsidé bäst beror förstås helt på dina och branschens förhållanden.

Kunskap är nyckeln till framgång

Det spelar ingen roll om du startar eget eller köper ett etablerat företag – du måste ha en god kunskapsgrund om företagande och vara förberedd på vad det innebär att driva eget. Vill du ha rådgivning kan du anlita en expert på företagsköp eller vända dig till din bankkontakt.

Företagsförmedlingar är ett av de enklaste alternativen för dig som vill hitta företag till salu. Ha dock i åtanke att en företagsmäklare ofta har säljarens intresse som prioritering.
Att anlita en företagsförmedlare som hjälper dig att söka företag aktivt är ett annat alternativ. En firma som specialiserat sig på att hjälpa köpare är Bismatch. De hjälper köpare att hitta företag innan de ens kommit ut på marknaden. Då de inte är bundna till några andra aktörer kan de söka företag brett och förutsättningslöst, vilket kan hjälpa dig att få tag i dina drömmars företag.

Att bli företagare behöver alltså inte vara ett långtidsprojekt, utan det går att köpa ett redan etablerat företag som man med enkla medel tar över. Med hjälp från rätt håll kan köpprocessen effektiviseras markant och du har ditt alldeles egna företag inom nolltid. Läs mer om att köpa företag på verksamt.se.