Att byta yrke

Många gånger så kanske det inte är självvalt att byta yrke utan blir tvungen av olika omständigheter. Det är aldrig roligt att bli utan jobb och det är en process i sig att bli uppsagd och försöka komma tillbaka i arbetslivet.

För vissa så fungerar det bättre än för andra att söka nytt jobb. Vissa behöver mer support och hjälp för att komma in på arbetsmarknaden. Det kan också vara fråga om att byta karriär då man inte ser någon framtid i den man befinner sig i.

Oavsett vad så kan det vara skönt att få hjälp från någon eller några som har erfarenhet av detta. Mycket kan man klara själv men inte allt och om man har förmågan att se sina begränsningar och vad man behöver hjälp med så kan det hela gå mycket smidigare än om man själv kämpar på med sitt karriärbyte.

Om det går för länge så finns en risk att man tappar sugen och intresset, det kan kännas hopplöst och mörkt ut och då är hjälp än viktigare så man kommer på bättre tankar och ser möjligheterna istället för alla hinder som kanske finns. Så ta hjälp om du har möjlighet, och prata med familj och dina vänner om din situation.